Εγκαίνια Έκθεσης: THE RIVER / VOICING WATER




Η έκθεση THE RIVER / VOICING WATER ανοίγει τις πύλες της στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και σας προσκαλεί σε μια διερεύνηση της έννοιας της σύγκρουσης μέσω της τέχνης του ψηφιδωτού και της μεταμορφωτικής δύναμης του νερού!

Συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη και τη Ρώμη, το καλλιτεχνικό έργο εστιάζει στην ανάδειξη της βιωσιμότητας του υδάτινου στοιχείου, εστιάζοντας στη φυσική ροή του πόσιμου νερού, τα συχνά αθέατα δίκτυα των υδραγωγείων και τα σιντριβάνια ως λατρευτικά έργα τέχνης.

Αποτελούμενη από δύο μέρη, την εικαστική και ηχητική εγκατάσταση The River της Χριστίνας Νάκου και τις επιτελεστικές δράσεις Voicing Water της Άννας Παγκάλου, σας προσκαλούμε να ενεργοποιήσετε τις αισθήσεις σας και να εξερευνήσετε την έννοια της ροής ως πολιτισμική διαδικασία.
Αναζητώντας μια ιδιότυπη εποπτεία που ξεπερνά την ορατή πραγματικότητα, το κοινό θα κληθεί να αφουγκραστεί τους ήχους των ποταμών, να ψηλαφίσει το σώμα των ψηφίδων και να περιηγηθεί σε μια υδάτινη μυσταγωγική εμπειρία.

Χριστίνα Νάκου / Άννα Παγκάλου
18 Ιουλίου – 31 Αυγούστου 2024
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Εγκαίνια Έκθεσης: 18 Ιουλίου, 19:30
Επιτελεστικές Δράσεις: 18 και 19 Ιουλίου, 20:30
Περισσότερες πληροφορίες και προκρατήσεις: https://allofgreeceone.culture.gov.gr/.../o-potamos.../

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2024 του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» www.allofgreeceoneculture.gr

Οι εκδηλώσεις στις 18 και 19 Ιουλίου προσφέρονται δωρεάν από το ΥΠΠΟ. Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική. Για την πρόσβαση στην έκθεση τις υπόλοιπες ημέρες, η είσοδος είναι δωρεάν με το εισιτήριο εισόδου του ΑΜΘ.

Με την υποστήριξη της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Ambasciata d'Italia ad Atene
Μην το χάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.