Η θεατρική παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη παρουσιάζεται στον Δήμο Ωραιοκάστρου


Η Αντιδημαρχία Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής του Δήμου Ωραιοκάστρου και ο πολιτιστικός σύλλογος «Εν Δράσει» παρουσιάζουν το αντιπολεμικό δράμα του Ευριπίδη «Ελένη» από τη θεατρική ομάδα εφήβων Ωραιοκάστρου «Crazy theater».

Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, στις 21.00, στην Αίθουσα Πολιτισμού «Νέλλυ Δελή» στο Κτίριο «Παύλος Μελάς» (Μακ. Αγώνα 7, Παλαιόκαστρο). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ωραιοκάστρου. Η σκηνοθεσία και η διδασκαλία είναι της Βίκυς Γρηγοριάδου.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Το έργο «Ελένη» του Ευριπίδη είναι μια τραγωδία που γράφτηκε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 412 π.Χ. Είναι γνωστό για την ασυνήθιστη προσέγγισή του στην ιστορία της Ελένης της Τροίας. Σε αυτήν την εκδοχή, ο Ευριπίδης χρησιμοποιεί μια εναλλακτική μυθολογική παράδοση, σύμφωνα με την οποία η Ελένη δεν πήγε ποτέ στην Τροία. Αντίθετα, η θεά Ήρα την έστειλε στην Αίγυπτο και στη θέση της άφησε ένα φάντασμα με την εμφάνισή της, το οποίο ακολούθησε ο Πάρης στην Τροία.
Στο έργο, η πραγματική Ελένη ζει κρυμμένη στην Αίγυπτο για πολλά χρόνια, προσπαθώντας να αποφύγει τον βασιλιά Θεοκλύμενο, ο οποίος επιθυμεί να την παντρευτεί. Τελικά, ο σύζυγός της, ο Μενέλαος, ναυαγεί στην Αίγυπτο και την ξαναβρίσκει. Με τη βοήθεια της θεάς Θέτιδας και της αδελφής του βασιλιά, καταφέρνουν να δραπετεύσουν μαζί και να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Η τραγωδία εξετάζει θέματα όπως η πραγματικότητα έναντι της ψευδαίσθησης, η μοίρα και η θεία παρέμβαση, αλλά και τη φύση της ανθρώπινης αρετής και του ηρωισμού. Το έργο χαρακτηρίζεται ως αντιπολεμικό δράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.